How I Met Your Mother

Japp, det är det jag har tittat på massor. 1,5 säsong nu. Helt helt hooked. Råttorna mår bra, jag är trött. Pratade med Mart på msn idag, det var längesen. Gah hatar att hennes dator inte funkar :( Blir så lång tid mellan varje gång man pratar.
Borde sova nu. Är riktigt trött på att behöva sova innan tio för att inte vara helt slut imorgon när jag går upp klockan sex. Usch. Vet inte om man vänjer sig.

Hade en trevlig lördag, middag och Julie med Nicole och Julies pojkvän. Nicole drog vidare, pojkvännen somnade och jag och Julie satt kvar och pratade och drack vin. Det var väldigt trevligt. Sen mötte jag upp med Anna och vi åkte hem tillsammans. Väl hemma tog vi en liten halvpromenad runt i området för att först leta efter Andreas nyckel i Annas lägenhet (hennes hund behövde rastas och hon skulle inte komma hem på ett tag..). Vi hittade inte den men gick för att titta om fönstret kanske var öppet, för att titta till vovven. Vi kom dock bara halvvägs, då Andrea ringde och sa att det itne behövdes. Så vi skilldes åt och jag gick hem. Pratade med Bianca en snabbis på skype vilket var roligt för hon var väääldigt trött (aka sovande).

Nu ska jag...fortsätta titta på HIMYM och försöka simultanplugga kemi och msna.

Zoologi

Jag sitter och läser zoologin nu, och jag blir så glad! Ämnet är Darwinism. Jag avslutade precis delen med de fem punkterna inom Darwinismen, och skulle gå vidare. Så märker jag vad nästa del jag ska läsa om är. BEVIS för att Darwins teorier stämmer. Jag blir så lycklig!! Det är slut på gymnasietidens "det bara är så", nu får Darwin faktiskt förklara sig! Boken ägnar sidor åt bevis för var och en av de olika punkterna. Helt underbart! Det är så mycket mer givande att läsa nu, jag får förklaringar!
Notes: Jag är beroende av vindruvor.
Boken är på engelska, jag skriver punkter på engelsksvenskdanska.

Stort beslut.

Jag ska bli vegetarian. Japp. Jag bestämde mig idag under en föreläsning om etik. Föreläsaren nämnde då att man kunde leva både bättre och längre som vegetarian, bara som info till oss, vi pratade om slagt och anledningarna till att slagta djur. Då insåg jag något. Det finns inga anledningar för oss att använda djur som mat. Så tog jag det ett steg längre, jag gillar ju inte kött så mycket. Och ännu ett steg..jag ska sluta köpa kött. Jag kommer fortfarande äta om någon lagar det, men jag kommer inte köpa kött till mig. Kommer fortsätta köpa kött till råttorna men inte till mig.
Jag tror jag kommer må bra av det.
Jag är glad.



(bara för att det var så lustig så kommer jag inte rätta min stavning på "slagt" eg "slakt". Jag skrev slakt på danska helt omedvetet. Oj)

Råttpojkar!

Yay nu har jag fått tillök! I lördags (igår) hämtade jag hem råttorna! Tre russian blue pojkar, en slät dumbo, en slät toppörad och en dumborex. Så underbar och så mysiga! Och än så länge, så smååå! Här är lite bilder.

Iiih

Grannen hade inbrott igår, och jag hörde ingenting. Usch :( Känner mig dålig. De bröt sig tydligen in genom fönstret. Vad hemskt. De tog allt tydligen :( Stackarn.

Måndag

Sov bort hela dagen igår nästan, det var skönt. Nu tror jag dock jag börjar bli sjuk. :(
Var hos Daydreams i lördags, dvs i malmö. Det var jättetrevligt! Slutade med att jag stannade i 12 timmar (och bestämde mig för att sno tre av hennes bebisråttor).^^, Storhandlade också vilket var underbart för nu har jag maaat! LÖK HAR JAG! Och pasta! Jag utan pasta är som..som..en ros utan en blomma! I NEED!
Idag träffade jag en kompis som jag gick i franska skolan med i 1,5 år. Vi har inte setts på ett och ett halvt år! Men nu har hon flyttat till köpenhamn hon med så då bestämde vi att vi skulle ses. Det var roligt, vi satt på ett café på stroget.
Råttanterna mår bra, Cyradis är bakbenssvag, men envis som få! Naggis..ja Naggis mår prima. Hon är en fin gammal dam!

Jag häller i mig apelsinjuice, det är en av de få saker jag gillar att dricka när jag har ont i halsen. Blir väldigt trött på att vi är tvugna att sitta på golvet i ännu en sal! Det funkar inte! Ska skvallra för studievägledningen, hoppas på att de förbättrar det.

Råttfronten

Lite uppdateringar ang tanterna. De är gamla nu, 2 år och 5 månader om en vecka. På Nagini märks det knappt, hon har alltid sovit massor och det gör hon fortfarande. Hon är i fin form och verkar må jättebra. Cyradis är det tyvärr lite värre med. Hon har tre tumörer, varav en är ganska stor. De är dock inte huvudproblemet. Hon har nämligen börjat bli svag i bakbenen. Det blir värre och värre dessutom. Så den förr så livliga damen kan inte längre klättra så bra och när hon springer runt så rullar hon mest på bakbenen. I övrigt verkar hon dock må helt ok, tror dock hon är frustrerad över att hon inte kan röra sig som förr..ser så ut i alla fall. Mitt lilla hjärta.. Men hon är så envis! Hon SKA klättra upp i den stora buren med en lååång bit kött. Trots att bakbenen knappt orkar klänga sig fast i gallret. Hon är så stark den lilla sierskan.

Det gör ont att se de bli gamla..för lätt att tänka framåt på vad som väntar.

Fiskar

 

Idag var temat fiskar. Vi pratade om fiskar på zoologin och sen dissikerade vi en torsk. Det luktade illa men var intressant. Ser dock mer fram emot fågel och råtta. Hittade ett fel i dissektionsbeskrivningen av råtta när jag läste igenom den idag. Det står att råttan kan få upp till 10 ungar per kull, 3-5 gånger om året. Det stämmer inte. En råtta kan få upp till 20 ungar per kull. Vet inte hur många gånger hon kan få kullar dock, men det kan stämma med 3-5. Sen stod det även att den vita råttan är en albinovariant, vilket inte heller stämmer helt, men det kan de slippa undan med. Den andra varianten av vit råtta är övertecknad. Dvs den har så många färganlag att de slår ut varandra och blir till vitt. Dock är det oftast när man avlar som den färgen uppstår så där ska jag inte anmärka ändå, men det där med 10 ungar per kull, det ska de få rätta. De har missat med hälften. Inte acceptabelt tycker jag ;)

 

Nu sitter jag på bussen på väg hem. Lyssnar på Katy Perry. Jag vet, konstigt, men innan när jag satt och pluggade i skolan råkade en låt sättas på och den var jättebra till att stänga av ljuden i Vandrarhallen. ”You're so gay and you don't even like boys”. Intelligent ;P

 

För övrigt kan jag förtydliga att jag sitter på bussen nu när jag skriver det här men inte när jag lägger upp det på bloggen, för jag har inte internet här.

 

Hemma blir det kemiplugg. Och en seriös genomgång av vilka kurser vi faktiskt ska ha i blok 1. Träffade Lina idag, hon har hjälpt mig jättemycket ända från det att jag började skriva ansökningen. Hon hjälper fortfarande till. Fick köpa en bok av henne idag, och sen ska jag låna två andra av henne. Köpte även ”Ethics of animal use” av en annan tjej, och den kan jag faktiskt inte vänta med att sätta tänderna i! Den verkar vara väldigt intressant! Levande ämne som får en att tänka ordentligt.

 

I helgen ska jag till Malmö och träffa Daydreams, en råttuppfödare. Vi ska bla till ikea, vilket blir kul! Blir även skönt med svenska runt mig...AaaaaaAAaah!! Ser fram emot att träffa hennes råttor, jag hoppas hon inte visiterar mina väskor efteråt för jag hade tänkt ta med mig en extra stor med massor med utrymme till råttor...men sschh...skvallra inte! ;)

 

Underbara nyheter! Man får ta med sig djur till skolan! Woohooo! Dvs att hanråttorna jag kommer skaffa kommer få följa med mig till föreläsningarna :) När de orkar förståss. Men jag tror att det blir kul, de lär iof sova mesta delen av tiden. Funderar även på att blir hundvakt, tjäna lite pengar och ta med vovven till skolan.

 

Hmm...har jag åkt för långt nu...?


Länge sen!

Japp det var det! Men nu är jag tillbaka! Rusturen kommer jag skriva om, så småningom, men inte nu. Jag är trött, och ska strax sova faktiskt. Har dessutom massa att läsa, så det kommer dröja ett tag med rusuppdateringar. Dock kan jag berätta lite om dagen :)
Jag hade min första kemilabb idag, och den gick smärtfritt, och mycket bra! Labbade med Julie, en väldigt trevlig dansk pige! Vi funkade bra ihop så det blir kul att labba med henne! (Vi har fasta partners nämligen). Även spännande att skriva labb-rapporten. Det var en enkel repetitionslabb, vi titrerade lite. Får se hur det går att skriva ihop rapporten sen bara :P
På vägen till skolan i morse träffade jag två isländskor som jag kände igen. Jag hälsade och jag hade inte tagit fel, båda går i min klass. Öh...ja 180 pers är vi så det är faktiskt svårt att ha koll. Men de var trevliga! De bor bara några hus bort från mig, dvs typ 1 minut från min dörr. Vi tog sällskap hem sen också, och då fick jag träffa Andreas hund (den ena isländskan). Hon var huur söt som helst, en isländsk fårhund. (Mart, och för er som träffat Marts hund, hon är jättelik Lorenzo!). Sedan ville pigerna träffa mina råttor, så vi svängde förbi mig så de fick hälsa. Cyradis och Naggis erövrade några hjärtan!
På vägen hem gick vi förresten förbi djuraffären, för jag tänkte hälsa på tjejen som passade mina råttor när jag var på rusturen (hon körde mig nämligen till dörren när jag hämtade råttorna, jättegulligt). Passade även på att kika på deras råttor. Något som gjorde mig förfärad var att de fortfarande inte särat på råttungarna, som nu närmar sig 5 veckor med stormsteg. De har inte ens koll på hur gamla de är mer exakt. Suck. Men men, jag hälsade på en flicka som var väldigt fin, och hon kröp upp och satte sig vid min hals och bara njöt! Hon var helt underbart! Till slut lyckades jag lämna tillbaka henne och springa ifrån affären innan jag tog med henne hem. Inga djuraffärsråttor inte! Nej det har jag ju bestämt mig för! Och inte honor heller, nu är det ju hanar som gäller! Men hon var så fin...
God natt på er!

RSS 2.0